Reštauráciu vykradol mladistvý chlapec:

12.08.2009 Celý región

Svidnícki policajti v priebehu niekoľkých hodín vypátrali a usvedčili páchateľa, ktorý sa v noci z pondelka na utorok vlámal do jednej z reštaurácií vo Svidníku.
Z prečinu krádeže je obvinený 16 ročný miestny chlapec. Po vypáčení okna vošiel dnu a prešiel rovno k baru. Odtiaľ ukradol peniaze, cigarety a alkohol rôznych značiek. Majiteľovi vznikla škoda v sume 179,37. - €. Svoj lup si mladý Svidníčan dlho neuži, nakoľko ešte v ten deň ho polícia zadržala.
2/ Veci mu neukradli, ale ich stratil:
Ešte v nedeľu 9.8.2009 oznámil na polícií v Poprade 47 ročný Popradčan, že bol lúpežné prepadnutý.
Na Nám. sv. Egídia v Poprade ho mal neznámy muž požiadať o cigaretu, kde potom ho ďalší dvaja neznámi páchatelia zozadu mali chytiť za ruky, zhodiť na zem a ukradnúť ruksak. V ruksaku sa nachádzala peňaženka s osobnými dokladmi a pánska jogingová vetrovka. Zranenia Popradčan neutrpel žiadne, škoda bola vyčíslená na 100. -€.
V pondelok popoludní prišiel 47 ročný Popradčan na políciu znovu. Svoju predchádzajúcu výpoveď výrazne pozmenil. Uviedol, že počas nedele popíjal v jednom z pohostinstiev, pričom po odchode po ceste domov stratil svoj ruksak aj s uvedenými vecami. Všetky veci sa našli v blízkosti jeho bydliska a tieto mu priniesli jemu neznámy ľudia. Ako ďalej policajtom povedal, na políciu sa obrátil preto, lebo si myslel, že mu pomôže nájsť stratené veci. Vzhľadom na takto zistené skutočnosti bude trestné stíhanie pre zločin lúpeže zastavené.
3/ Z auta ukradli jeho vybavenie:
Na policajnú linku 158 oznámila včera večer 36 ročná žena z Vysokých Tatier, že jej na parkovisku pred jedným z obchodných domov v Prešove vykradli auto.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do osobného auta Škoda Octavia vlámal v čase medzi 18:00 h a 20:45 h. Po prekonaní zámku dverí ukradol z auta airbag volantu, prístrojovú dosku, autorádio, panel na ovládanie klimatizácie a riadiacu jednotku. Spôsobená škoda je predbežne vyčíslená na 2 200. -€. Prešovskí policajti začali v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.

4/ Prehľad o dopravných nehodách za deň 11.8.2009
 

Vyberte región